Читај ми!

Хиљаду оброка дневно за град и села

Градска управа Панчево је од првог септембра побољшала услугу народне кухиње. За наредне три године издвојено је 141,6 милиона динара за то,а у дистрибуцију оброка укључен је Црвени крст. Дневно се подели око хиљаду топлих оброка за све којима је то потребно.

У Панчеву постоје три клуба где се деле оброци у оквиру Народне кухиње и ту сваког дана долази око 400 људи. То су примаоци социјалне помоћи, пензионери са малим примањима, особе које нису у стању сами да спреме или обезбеде оброк. Овде добијају кувану храну пет дана у недељи и пакет за викенд.


”Неки пут је боље, неки пут лошије, у суштини добро је”, каже један корисник. ” Имам пензију 25 хиљада, није довољно, пола месеца имам за живот, пола немам”. “Ја сам много задовољан за ову храну и овај хлеб што добијам. Храна је добра, уредна, чиста, људи овде нас цене И поштују.” оцењују корисници народне кухиње.


Народну кухињу финансирају заједно држава И локална самоуправа. Држава обезбеђује новац за десет основних намирница, а све остало И трошкове дистрибуције плаћа локална самоуправа. Корисницима пре свега значи што је то топли оброк.


“Значи сугурност да ће свакога дана, у исто време добити топли оброк, нормативно прописан, по стандардима који постоје,” објашњава Милица Тодоровић, секретарка Црвеног крста Панчево.
Новина је да се од 1. септембра топли оброк даје И у свим селима на територији Града Панчева, где су до сад добијали само месечне пакете. А Црвени крст помаже да га добију сви којима је то потребно, иако нису у регистрацији Центра за социјални рад.


“Кад се неко појави И када каже да има ту врсту проблема ту је Црвени крст да може тренутно да укључи људе, јер некада је та мала, али тренутна помоћ најдрагоценија, док се неко не снађе, док не реши свој проблем”, додаје секретарка Тодоровић.


Из Црвеног крста Панчево апелују на привреднике И све који су у могућности да помогну финансијски рад Народне кухиње, како би се обогатили оброци И побољшала услуга.

среда, 06. децембар 2023.
1° C

Коментари

Одличан текст
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Re: Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Cuvar kuca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Tekst poruke i pouke
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Postovani
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара