Читај ми!

Спомен соба u Зрењанину посвећена 75-орици бораца и учесника у сукобима на подручју бивше Југославије

У знак сећања на учеснике ратова 90-их година, на простору некадашње Југославије - у Зрењанину је отворена Спомен-соба.

Посвећену 75-орици бораца и погинулих ратних инвалида учесника у сукобима на подручју бивше Југославије од 1990.-1999. године Удружење ратних војних инвалида и породица погинулих бораца Зрењанина организовало је свечано отварење спомен собе. Сећање на оне који су дали животе за нашу будућност.

"Најважније је да их не заборавимо, јер докле год ми њих памтимо они су живи и они ће живети, а надам се да ће тако заживети по целој Србији, једноставно нам је испуњено срце и могу да од срца кажем хвала", истиче Јованка Павловић, председница Удружења РВИ и ППБ Зрењанин.

Неговање традиција, аналитичка и документима поткрепљена историографска целина део су перманентног истраживачког пројекта који се бави догађајима, личностима и појединцима који су оставили траг у ослободилачким ратовима Србије.

"Прошлост морамо да памтимо и нико не сме да буде заборављен, ништа не сме да буде заборављено. Историја је нешто најважније и ова спомен соба нам у томе помаже да млади људи, нови нараштаји који долазе могу да дођу у ову просторију, у ову собу да погледају своје земљаке, своје претке који су своје животе уложили у темељ наше државе", наводи Синиша Марић, из Министарства за рад, борачка и социјална питања Србије.

Соба ветерана, палих бораца и добровољаца у Зрењанину део је националног пројекта очувања сећања на ослободилачке ратове Србије.

четвртак, 16. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара