Читај ми!

ЛилаЛо фестивал у Лозници посетио рекордан број гостију

ЛилаЛо фестивал ове године имао је рекордну посећеност, више од 100 хиљада људи, а прилику да представе своје радове и достигнућа имали су млади, неафирмисани уметници међу којима је и Јелисавета Петричић, сликарка из Лознице.

У серији слика и цртежа "Тропико", Јелисавета Петричић, студенткиња четврте године Факултета ликовних уметности представила је женско тело у различитим покретима и јарким бојама. Реч је о аутопортретима рађеним техникама које су захтевале одређену смелост потеза.

"Бавим се женском фигурацијом на неки начин и аутопортретом зато што су ове слике, управо рефернеце за ове слике фотографије мог тела. Те слике су облици, и светла и контрасти које тело прави када се савија када пада на доле, када се грчи који се мени допадају, значи облици који се мени свиђају и такође сам фасцинирана суреалним колоритом, цела поента ми је била да направим неку сеуреалну атмосферу која ће гледаоци моћи да привуче", истиче Јелисавета Петричић, сликарка.

Прва самостална изложба ове лозничке уметнице привукла је велику пажњу њених суграђана, а радови су представљени у оквиру ЛилаЛо фестивала, чији је концепт заснован на промоцији стваралаштва младих људи.

"Нама је циљ да наше младе неафирмисане уметнике представимо, али исто тако да у Лозницу доведемо и представимо бројне наше младе уметнике које раде у другим градовима, који живе у другим земљама, а ипак наш град треба и њима да ода дужно поштовање и упозна са њиховим стваралаштвом, са опусом њихове уметности", наводи Снежана Перић, директорка ТОГ "Лозница".

Инспирацију за радове Јелисавета је пронашла у акварелима америчке уметнице Џорџије о Киф, а поред сликарства бави се и склуптурама у глини.

среда, 15. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара