Читај ми!

Обновљен хотел у Богутовачкој бањи

Богутовачка бања код Краљева, вековима позната по једној од најлековитијих вода у свету, враћа се на туристичку мапу. Статус лечилишта изгубила је пре 2 деценије, а катанац на једини бањски хотел "Минерал", стављен је пре 15 година. Данас је хотел реконструисан и спреман да дочека госте.

Лек је овде нашло на хиљаде бањских гостију из бивше Југославије, али и земаља са свих континената. Већ четири деценије га проналази и Милостива из Холандије, а ове године је прва гошћа обновљеног „Минерала" у Богутовачкој бањи.

“Све док је у глави лепо и док ме ноге носе, ја ћу да долазим”, истиче Милостива Мрвић Фонтанаца, гошћа из Холандије.

Богутовачку бању гости називају и „мелемом за мигрену", али њена јединствена лековита вода лечи и срце, висок притисак, органе за варење.

“Ко преживи лек, преживеће довјека, хладна је вода, али кад је леп дан онда прија”, каже гошћа из Сомбора.

Гошћа из Крагујевца додаје: “Ја долазим за нерве, штитну жлезду сам оперисала, и природа ми одговара”.

“Ја сам дошао у ову бању деведесетих година и сваке године долазим по двапут, био сам у једном великом проблему и захваљујући овој води ја сам се вратио послу и наставио даље”, наглашава гост из Краљева.

“Треба чешће долазити превентиве ради, сад можемо и чешће са млађим тако и са старијим, пошто имамо троје деце”, каже његов суграђанин.

“Смањује целулит, то је искуство пацијената тако да нешто што су пацијенти запазили такође треба узети у обзир и радити на томе, можда некако развијати те програме”, истиче Зорица Туфегџић, психотерапеут.

Приватизација Богутовачке бање покренула је и инвеститоре, али и мештане бање.

“Већ долазе, сређују своје капацитете, неки и праве нове капацитете”, каже мештанин бање.

“Живела сам 20 година на Кипру, уложила сам све у приватни смештај, а отварање хотела ми је помогло да и ја могу да просперирам још више”, наглашава Драгана Ђорђевић, апартмани „Сунчани брег".

„Минерал" је престао да ради пре једне деценије. Продат је 2021. године у руинираном стању. Са потпуно уређеним бањским простором, поново доминира обронцима Троглава.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара