Читај ми!

Верица Златић поклања расад породицама којима је невреме уништило баште

Протеклих дана невреме је захватило различите делове Србије. Многим породицама оштећене су баште и повртњаци, па је Верица Златић из Жаочана код Чачка одлучила да им поклони расад поврћа. На њен позив преко друштвених мрежа већ се јавио велики број људи.

Верица је са породицом у расаднику свакодневно. Годишње произведу више од 200.000 различитих биљака, од парадајза, паприке, до купуса. Да другоме помогне у невољи нема дилему.

''Мени је  најбитније то да има хране. Може човек да живи без гардеробе, без овога, без онога, али храна, имати за децу, за унучиће, то је на првом месту, бар по мом мишљењу”, истиче Верица Златић, из села Жаочани код Чачка.

У расадничкој производњи поврћа ова хумана жена каже увек има довољно и за продају и даривање. Тврди да је давати лако кад се богатство мери по другим аршинима.

''Моје мишљење је да сам ја, лично ја, богата жена. Првенствено деца, породица, унучићи, а новац, паре буду и прође. Треба бити човек”, додаје Верица.

После објаве на друштвеним мрежама за бесплатан расад из њених пластеника позиви стижу из целе Србије.

''Поплаве, град, то не можемо да контролишемо. Треба увек помоћи колико ко може. Мене то испуњава и надам се и желим да и њима то буде бар од неке користи”, закључује Верица.

И ово је само почетак Веричине хумане акције. Планира да на великим пијацама у суседним градовима биљке из њеног расадника поклони онима којима су потребне.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво