Читај ми!

У Шабачком позоришту за крај сезоне премијера представе "Олеана"

У Шабачком позоришту синоћ је одиграна премијера представе ,,Олеана,, у режији Владимира Милојевића, шеста и последња у овој сезони, која је по интересовању публике и програмима, једна од успешнијих до сада.

Докле смо стигли са коректношћу и шта нам омогућава моћ? Зашто човек мисли да је недодирљив и зашто губи разумевање, стрпљење, емпатију? Одговоре на ова питања инспиративно и уверљиво дају нам професор Џон и студенткиња Керол у камерној представи ,,Олеана”, Дејвида Мемета - мастер рад младе глумице Нађе Ристић, која је крај свог школовања обележила премијером у позоришту у којем је одрастала.

“Мислим да се поставља доста питања везаних за субјективни осећај повређености, везан за однос какав треба да постоји и највише мислим да се ради о томе да некако у данашње време смо заборавили да се слушамо”, наводи Нађа Ристић, у улози Керол.

“Мислим да се синоћ јако допало публици, превасходно млађој, то је неки утисак, да је њима ова тема можда сада блискија, имају другачији поглед на ствари којима се комад бави у односу на старије генерације. Е, сад, зашто је то тако, треба да се запитамо?”, наглашава Владимир Милојевић, глумац и редитељ представе.

За представу која нас наводи на размишљање зашто решење проблема које је толико једноставно због једноставности одбацујемо и када ћемо почети истински да се слушамо и разумемо, велико је интересовање публике, као и за бројне програме шабачког позоришта ове сезоне.

“Дивна енергија, дивно расположење и што је најважније имамо доста публике. Нама су представе, како вечерње, тако и представе за децу продате скоро све и мислим да је то највећи успех и највеће задовољство, како нас који смо на сцени, тако и колегама иза сцене”, истиче Владимир Василић, директор Шабачког позоришта.

Крај сезоне, Шапчани ће обележити извођењем представе ,,Карактери,, једном од најгледанијих, а у знак захвалности публици, цена улазнице је само 200 динара.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво