Читај ми!

Због високог водостаја Расине одсечени делови Горње Жупе

Последице синоћњег невремена у Александровцу још увек се сагледавају. У кратком временском периоду пала је велика количина кише праћена градом. Синоћ је заседао и штаб за ванредне ситуације.

Жупљани се још нису опоравили од невремена које их је задесило пре 8 дана, а већ су се суочили са новим проблемима. Поплављене су подрумске просторије, вода је продрла у кухињу предшколске установе Наша радост, оштећени су путеви.

„Пумпама целу ноћ радили, и синоћ како је оно било пало ту је било пуно њих са пумпама. Била је вода преко два метра”, сведочи Зорица Обрадовић из Александровца.

„Оно што нам предстоји у договору са санитарном инспекцијом да предузмемо све кораке што се тиче дезинфекције и све што треба да би могао вртић да настави са радом”, наводи Далиборка Симић, директорка ПУ „Наша радост”.

„Оно што нас највише брине што су поједини делови горње Жупе одсечени од света јер једноставно нисмо у могућности да пошаљемо механизацију с обзиром какви су услови и оштећења на тим путевима. Надошла је Расина механизација не може да пређе преко моста јер је мост такве носивости да не може да издржи тај терет, тако да морамо сачекати. Ја молим све грађане да буду мало стрпљиви. Све ћемо успети да санирамо, само мало стрпљења и разумевања”, каже др Мирко Михајловић, председник Општине Александровац.

Интервенисало се током ноћи, а и данас на терену су бројне екипе међу којима и припадници Сектора за ванредне ситуације.

„Радници Ватрогасно спасилачког одељења Александровац су дежурали до касно у ноћ. Имали су седам интервенција тако су помогли грађанима, наравно помоћи ћемо и у наредном периоду где се такође очекују велике количине падавина”, наглашава Владица Станковић, командант ВС батаљона.

„Ови људи иза мене често и пречесто су невидљиви, о њима се мало води рачуна, у њих се мало улагало у протеклих 20 и више година, а они су ти који као и ноћас овде у Александровцу када смо имали овакву ненадану поплаву, ти који први дођу и помажу грађанима и Александровца и Крушевца и Београда и целе Србије”, истиче Братислав Гашић, министар полиције.

Невреме је јуче погодило и део територије бруске општине, у току је процена штете.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво