Читај ми!

Како је Илија из набујалог потока спасао бака Зорку

Осамнаестогодишњи Илија Милутиновић из Трбушнице код Лознице постао је херој када је из бујичног потока успео да спасе суграђанку. Иако непливач, Илија је скупио храбрости и ризикујући свој живот помогао осамдесетшестогодишњој Зорки Калебић.

Данас мирни поток, а пре неколико дана бујица која је претила да однесе све пред собом, па чак и живот осамдесетшестогодишње Зорке Калебић.

Управо на овом месту, Илија је из мутне воде изнео старицу, а његову храброст није довело у питање ни то што се сам плаши воде.

"На педесетак метара сам видео да се жена споро креће и само се одједном, кад је хтела да уђе у улицу, оклизнула и упала. Ја сам дошао одмах и уперио телефон и жене није било нигде. Одједном се појавила, на боку је лежала, испливала је на површину. Тад сам скочио, ухватио је испод стомака и за крагну и додао колегама који су били на путу", препричава Илија.

Убрзо потом стигла је и хитна помоћ која је старици пружила помоћ и безбедно је довезла кући. Она је сада добро, а о Илијиној храбрости сведочи Милојка, Зоркина ћерка.

"Захвална сам ја њему до неба што је спасао моју мајку, свака част, мало је таквих. Срећа сама што се он појавио у то време да спасе моју мајку, кад никог није било он је наишао, као да га је Бог наместио да баш тад буде ту", истиче Зоркина ћерка Милојка Петковић.

Илијин херојски чин још је већи ако се узме у обзир да се, иако у присуству других, једини одважио да уђе у набујали поток и помогне.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво