Читај ми!

Топличанин и Филипинка скућили се у селу Јасеница код Житорађе

Случајним контактом на Фејсбуку, пре 7 година, започела је љубавна прича Топличанина и Филипинке, који су након 2 године дописивања решили да живе заједно. После низа административних проблема и венчања у грчкој православној цркви, напокон су успели да се скуће у Србији.

 

Александар Савић и Џенис Пангливан тек пре нешто више од годину дана успели су да среде све формалности и коначно живе заједно у свом дому у Јасеници код Житорађе. Обавили су грађанско венчање и она сада чека српско држављанство.

“Дошла сам овде пуним срцем, због љубави, зато ми није тешко да усвојим нов живот. Желим да се упознам са свиме што је за мене ново и посебно у овом крају и имам времена за то”, наводи Џенис Пангливан, са Филипина.

“Ни једног момента нисам сумњао да ћемо се после толико година срести. Чим смо се упознали знао сам да је она жена мог живота. Након толико времена јесте да се одужило, али вредело је на крају”, истиче Александар Савић, из Јасенице код Житорађе.

Док је Александар на послу, Џенис се у домаћинству добро сналази. Брине о живини и козама које им потпомажу кућни буџет. Заједно гаје и поврће за своје потребе, домаће и оно из њене домовине, на њен начин.

“Једна Филипинка која живи овде у Србији послала ми је семе поврћа из мог краја, па сам и то посадила. Ништа ми није тешко, имамо нашу храну и заједно ћемо успети”, додаје Џенис Пангливан.

“За мој одлазак на Филипине обезбедио сам сву потребну документацију, али то је коштало наравно, зато сам морао по поновном запослењу да дигнем два кредита. Сад живимо мало скромније, али остаје још тај један папир да она добије то једно држављанство како би могла и она да се запосли и онда да нам крене на боље”, закључује Александар Савић.

Џенис, сада Катарина и Александар Савић, пуни оптимизма кажу, да је следећи циљ да се остваре као родитељи.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи