Читај ми!

Александар успешно завршио лечење

Тринаестогодишњи Александар Станојевић из Сурдулице излечен после третмана матичним ћелијама у Турској. Имао је више дијагноза - епилепсију и цисту у мозгу која му је успоравала психомоторни развој. Сада се Александар осећа боље, постепено му се мења здравствено стање.

Уочљива је промена код Александра - сада је активан, заинтересован, весео дечак. И показује нам где воли да се игра.

"Сад се осећам добро. Хвала хуманим људима што су ми помогли. Идем у школу, играм се, дружим се", каже Александар Станојевић.

Пре 4 године Александру је откривена циста у мозгу која му је успоравала развој. Имао је честе и јаке главобоље. Почетком ове године упознали смо породицу Станојевић. Тада су почели прикупљање новца за лечење матичним ћелијама у Турској.

"Сакупили смо новац уз хумане људе, уз доста фирми, доста пријатеља, рођака, и сада је Александар много, много боље. Александру није била потребна четврта доза матичних ћелија, он је успешно завршио своје лечење у Турској", објашњава Александрова мајка Драгана Станојевић.

Сада Александар, по савету лекара из Турске, пије само витамине. Препоручени су му бањско лечење и умерени тренинг.

"Александар је додао 6 килограма. Сада се дружи са децом, почиње да тренира фудбал, иде у школу и то је то. Александар је сад стварно, стварно добро. Ја као родитељ не знам шта ме је прво стигло, да ли ме стигла срећа или сав онај умор, али добро, држим се", каже Александрова мајка Драгана Станојевић.

"После Александра када људи чују да је то успешно, и они људи који су изгубили наду, они се буде и крећу да помогну својој деци. И морам да напоменем да је Драгана једна од ретких родитеља која је била увек ту са нама. И гледамо да што више, када имамо неку хуманитарну акцију, да укључимо неког од родитеља, да види како све функционише", наводи Стефан Станковић из Удружења "Хумано срце".

Хуманитарна акција за Александрово излечење трајала је око 5 месеци. Прикупљено је готово 40 хиљада евра. Ова слика је својеврсна захвалност и сатисфакција свима који су помогли, али и нада онима који су у процесу лечења.

уторак, 16. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво