Читај ми!

Гамзиградска бања оглашена за продају - пети пут

Друштвено предузеће "Ромулиана" у Гамзиградској бањи продаје се крајем априла, после четири неуспешна покушаја приватизације. Почетна цена је многоструко нижа од почетне. Потенцијални купац би могао за 350 хиљада евра да купи велику имовину у бањи или да за тај новац пазари стан од 100 квадрата у Београду.


Седам година ДП " Ромулиана" чека новог власника.

Неуспеле продаје снизиле су цену ДП Ромулиана, на свега 350 хиљада евра. За тај новац будући купац моћи ће да добије чак 12 објеката са пет хиљада квадрата али и паркове и шеталишта.

У регионалној агенцији за развој источне Србије сматрају да је продаја предузећа "Ромулиана" изузетна пословна прилика.

“Свако ко мисли да се бави туризмом нема боље и повољније опције него што је то "Ромулиана", јер је ово јединствена прилика да неко може да постане, де факто, власник једне бање и да цео тај простор креира по својој жељи”, наводи Владан Јеремић, директор РАРИС.

Лековитост извора термоминералне воде одавно је потврђена, а завод за рехабилитацију има пацијенте целе године.

“Лековитост Гамзиградске бање је већ сада препозната не само на територији Србије већ и у суседниј Бугарској, тако да би штета била да се делатност Гамзиградке бање уништи”, истиче др Раде Костић, директор РХ центра у Гамзиградској бањи.

Приватизација туристичког комплекса употпунила би смештајне капацтете, за којима већ постоји потражња, због лечења. Са друге стране, близина римске царске палате "Фелиx Ромулиана" на којој је почела изградња визиторског центра, који пројектује и 3 пута више посетилаца, са досадашњих 40.000 годишње, умногоме ће повећати број туриста који би се задржали у Гамзиградској Бањи.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се