Панчево: “Небеска удица” - сећање на Небојшу Глоговца

Становници једног панчевачког насеља обновили су и уредили кошаркашки спортски терен у свом крају, који је годинама био запуштен. Терен је добио назив по филму "Небеска удица", а на оближњој згради осликан је и мурал са ликом Небојше Глоговца који је одрастао у том граду и волео кошарку.

Драган Миленковић окупио је своје другаре и за месец дана заједничким радом овде су успели да руинирани кошаркашки терен претворе у лепо место за игру и дружење. Замењене су поломљене дрвене табле, постављена је нова подлога и кошеви, а на центру је нацртан лик Богдана Богдановића који је овде узор неким будућим кошаркашима. Миодраг Гајић који је учествовао у овој хуманој акцији каже да није тачно да децу не занима спорт као некад, али да им треба створити услове да се њиме и баве и да им је то био и мотив да ово ураде.


Миодраг Гајић, учесник у акцији, каже да је терен пре свега намењен деци која не могу да приуште плаћање тренинга. Додаје: “Организовали смо и тренере који ће долазити једном или два пута недељно и овде ће деци држати беспалтне тренинге, па ћемо видети шта ћемо касније”.

Када је завршена обнова терена који је добио назив по домаћем филму „Небеска удица" дошао је и цртач Марјан Пољак да ослика мурал посвећен Небојши Глоговцу који је одрастао у овом граду, а који је волео баскет:

“Тај филм нам је од самог почетка инспирација, јер смо одрасли у у том времену. Те 1999. имали смо 13-14 година и играли смо овде баскет под бомбама и сиренама. Тај филм нам је инспирација, јер сви памтимо у том тешком времену заједништво, дружење и слогу и хтели смо да у ово данашње време отуђености врaтимо тај осећај слоге”, наводи Драган Миленковић, организатор акције.

Кошаркашки терен сада краси овај део Панчева, а станари кажу да би све могло да изгледа још лепше ако би се поставило осветљење и једна јавна чесма, али то не могу сами и зато сад очекују и помоћ локалне заједнице.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво