Шабац: Завршене квалификације за "Играјмо за 16"

У Шапцу, граду прошлогодишњег победника меморијалног турнира ’’Играјмо за 16’’ одигране су квалификационе уткамице. За суперфинале у Београду, надметале су четири екипе.

Титулу првака групе Градови - браниће екипа ’’Док’’. У одлучујућој утакмици, квалификационог турнира у спортској хали Зорка, победили су тим ’’Млекаре Шабац’’ са 2:1. Од резултата, за све играче учешће је било важније.

"Важно је да учествујемо, и да одамо почаст нашим херојима, њих тачно 16 који су преминули. Ми смо стари познаници фудбала, дружељубиви, и волимо тај спорт", каже Др Миленко Матић, "Док".

"За све такмичаре резултат је важан, али овај турнир је пре свега меморијалног типа да одамо почаст погинулим колегама у време бомбардовања", сматра Милан Лазаревић из "Млекаре Шабац".

"Учествовали смо и ранијих година, сам повод турнира је нешто што нас обавезује да дођемо овде. На позив организатора, ми смо се и овај пут одазвали, манифестација која треба и даље да се одржава", каже Жељко Ивановић из екипе "Просветари".

Фудбал мали, а значај велики. Да сећање на погинуле не избледи, и тако нешто никада се више не понови.

"Као и претходних година, задовољство је увек узети учешће и организовати овај квалификациони меморијални турнир. Прошле године, екипа Шапца је била свеукупни победник великог РТС турнира. Тако да се надам да ће екипа која је освојила ове године квалификациони турнир, достојно представљати, како себе. Тако и град Шабац", каже Милош Митровић из Спортског савеза Шабац.

У групи Градови, у Београду ће се надметати осам екипа. Уз Шабац, свог представника већ има и Крагујевац.

недеља, 04. јун 2023.
23° C

Коментари

Operacija ingvinalne kile
Одговори лекара, 21. 6. 2014.
Pornografija
Зависност од порнографије нема никакве везе са сексом, тврди терапеут
Zujanje
Зујање у ушима није безазлено
Paraplegija
Прва операција кичмене мождине матичним ћелијама у Србији!
Zujie vec 10 godina, and counting
Зујање у ушима није безазлено