Тренингом са сестрама Аруновић, ваљевски стрелци се припремају за првенство Србије у априлу

У сусрет сениорском првенству Србије у стрељаштву, 1. и 2. априла у Мионици, Зорана и Јелена Аруновић имале су у Ваљеву заједнички тренинг са младим стрелцима. Организација државног првенства поверена је Стрељачком клубу "Ваљево 1880".

Активан је само једну деценију, Стрељачки клуб „Ваљево 1880", али има подршку Зоране и Јелене Аруновић. Њихово искуство им је драгоцено.

"Искористили смо овај дан по повратку са Првенства Европе, које је било јако, јако добро за цео наш клуб, да одрадимо један заједнички тренинг са стрелцима Ваљева и да направимо једну увертиру пред Првенство Србије, односно Првенство државе које ће одржати у Мионици", каже Зорана Аруновић, репрезентативка Србије у стрељаштву.

"Прошле недеље смо имали седам финала Купа Србије за пионире, кадете и млађе јуниоре, где смо освојили две медаље, једну златну Николина Глишић у дисциплини ваздушни пиштољ и Филип Павловић, такође у дисциплини ваздушни пиштољ", наводи Никола Јанковић, тренер СК „Ваљево 1880".

Првенство Србије за сениоре у стрељаштву биће у Мионици 1. и 2. априла. То није први пут да је организација важног такмичења поверена Стрељачком клубу "Ваљево 1880".

“Ваљево нема сппортски објекат који задовољава услове за одржавање оваквог једног закмичења, стога организујемо у Спортској хали у Мионици. Припреме за ово такмичење трају већ два месеца уз подршку и Града Ваљева и Општине Мионица", каже Миодраг Лазић, руководилац организације Првенства.

“Државно првенство увек скупи највећи број учесника и то је такмичење на ком је највећа конкуренција. Не може чак ни свако да учествује, него морате кроз квалификације регионалног карактера да прођете, да задовољите тај критеријум, резултатски критеријум да бисте учествујете на државном Првенству", каже Јелена Аруновић, тренер.

Ваљевски стрељачки клуб има 64 активна стрелца млађе генерације, али на државном првенству за сениоре имаће по троје такмичара у дисциплинама ваздушна пушка и ваздушни пиштољ.

четвртак, 01. јун 2023.
21° C

Коментари

Zujanje
Зујање у ушима није безазлено
Paraplegija
Прва операција кичмене мождине матичним ћелијама у Србији!
Zujie vec 10 godina, and counting
Зујање у ушима није безазлено
Snimanje telefonom
Неовлашћено снимање и објављивање кривично дело, могућа само приватна тужба
Re: Zujanje u usima nije bezleno
Зујање у ушима није безазлено