"Не дај се" - промоција књиге о Мири Бањац у Јагодини

У оквиру пратећег програма Дана комедије промовисана је ауторизована биографија глумице Мире Бањац која ће вечерас и отворити 49.фестивал у Јагодини. Књига под називом „Не дај се" дело је новинарке Татјане Њежић.

 Мала из Ердевика која је одабрала да буде глумица, каже за себе Мира Бањац коју је јагодинска публика на промоцији књиге дочекала громогласним аплаузом. Каријеру, позоришну, филмску и телевизијску су јој каже правили људи, они обични чије је животне судбине проживљавала кроз различите ликове.

„Ја сам играла своје људе, ја сам одиграла рецимо што је мени врло важно један велики део мога света, нас, моје земље, ја сам на то јако поносна", истиче Мира Бањац.

Ауторизована биографија „Не дај се" кроз питку и читљиву причу Татјане Њежић говори о животу и раду глумице која је одрастајући у великом сиромаштву својим радом кроз глуму оживела многе ликове са којима су расле генерације.

„Врло тежак живот, врло изазовне ситуације, а она је начином мишљења и вредносним системом који је живела досегла највеће висине", наводи Татјана Њежић, ауторка књиге.

Карактерне улоге обичних, а јаких жена, глуми Мира Бањац више од седам деценија. Од Марије у истоименој серији, преко Катице, Спасеније, Савете Говедаревић, Данице Чворовић, телевизијске Роске, Руже, Миладе из Лепоте порока, низале су се улоге које су Мири донеле Добричин прстен, награде Павле Вујисић, Жанка Стокић, Бранислав Нушић, статуете ћурана.

„Култура је кичма народа и хвала сваком човеку који је нашао сат или два времена да се бави препознатљивошћу, не у глумцу, него то шта глумци кажу", сматра Мира Бањац.

У 93. години Мира Бањац још увек око себе шири оптимизам.

„Одржава ме Ваша љубав, ето то је", додаје.

Скромно каже да никада није желела да буде звезда, али воли што је људи препознају и што влада посебна хемија између ње и публике.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи