Зрењанин: Квиз за ђаке својеврсна еколошка мисија

Пре седам година покренут је еко-квиз “Прљаво и чисто – није исто!” у којем сада учествују основци из целе Србије. Финална надметања биће одржана за месец дана у Београду, а у току су квалификациона такмичења и већ су познати неки од учесника.

Едукативни квиз "Прљаво или чисто – није исто" недметањем у знању и вештинама окупио је у својеврсној еколошкој мисији ове године ученике виших разреда 22 основне школе зрењанинске регије. На финално такмичење пласирали су се ђаци из Клека са остварених 15 поена у 7 такмичарских дисциплина.

 

Јелена Керчов, ученица ОШ "Јован Дучић" из Клека каже да питања нису била тешка, да су све могли да науче из књиге, и да је задовољна.

Задовољна је и Ранка Жужа, директорка ОШ "Јован Дучић" у Клеку:

"Сјајно! Вежбали смо у школи, тако да је и забавни и едукативни карактер. Уживали смо." 

Квалификациона надметања одржана су током фебруара и марта. Циклус квиза "Прљаво или чисто – није исто" организује зрењанинско Јавно комунално предузеће "Чистоћа и зеленило" уз помоћ локалне самоуправе.

"Четврти пут да се еко-квиз одржава у нашем граду. Морам да похвалим све школе које су се одазвле нашем позиву, јер двадесет и две школе са територије града Зрењанина и насељених места је учествовало у квизу”, наводи Владимир Вујин из ЈКП "Чистоћа и зеленило".

"Верујем да управо та снага и та енергија која иде кроз овај еко-квиз има будућност и за разлику од неких других едукација овде нама је циљ да млади уче старије како треба да се опходимо према животној средини”, каже Горан Васић из ЈКП "Градска чистоћа", Београд.

Уз учешће неколико стотина основаца из свих крајева Србије финално такмичење еко-квиза "Прљаво и чисто – није исто!" одржаће се 21. априла у Београду.

субота, 27. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво