Већина грађана мини одмор проводи у Србији

На Копаонику већа посета него за новогодишње и божићне празнике.

Гости у Суботицу и на Палић пристижу од јуче. Капацитети у хотелима и салашима попуњени су 80 одсто.

"Госте дочекујемо у подне са супом, а када је вече са хладним предјелом. Овде без више следова јела нећете проћи тако лако", каже Маја Габрић, менаџерка једног палићког салаша.

"Оно што се нуди је и ергела на Келебији где сви туристи могу да уживају у атракцијама које нуди сама ергела. Такође ту су салаши и винарије", истиче директор ТО Суботице Александар Медаковић.

За Дан државности многи нису одолели благотворном дејству бањског ваздуха и воде. У Врњачкој Бањи резервисано је више од 20 000 лежајева, а до краја викенда биће пуни и у Бањи Трепчи.

"Данас очекујемо да се пуне капацитети и онда смо им организовали и музику и дружење у винарији. Неку дегустацију вина. Свако за себе ће наћи шта му одговара и до недеље провести један квалитетан одмор у краљици бањског туризма", каже председница Удружења хотелијера Врњачке Бање Нина Стаменић.

"Поред термо-минералне воде која овде извире, овај амбијент у којем се сама бања налази, природно магнетно поље, већ само по себи делују као терапија. Тако да сам боравак на овом простору ће вас учинити здравијим", сматра Ненад Марковић из Атомске бање.

Време иде на руку и хотелијерима на Копаонику. Снега на тој планини има у изобиљу те не чуди што је за Сретење већа посета него за новогодишње и божићне празнике.

"Поред скијања за све нескијаше постоји могућност вожње на моторним санкама, ходања на крпљама и панорамске вожње жичаром Панчић експрес и Мали Караман", каже Теодора Перовић из ТО Рашка.

Празнике многи прослављају у породичним домовима, али и на путовању у европским метрополама.

"Највеће интересовање је било за Италију. Данас 80 путника путује у Тоскану", наводи Нусрет Ницовић из једне новопазарске туристичке агенције.

Поводом Дана државности у Србији су нерадни среда и четвртак, али су многи искористили прилику да направе мини одмор до краја викенда.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара