Лесковац: Помоћ хуманих људи даје Сањи наду за живот

Тридесетшестогодишњој Лесковчанки Сањи Ђорђевић, која болује од хроничне бубрежне инсуфицијенције, потребна је хитна трансплантација бубрега у Турској која кошта 3 и по милиона динара. Уз новац који већ прикупља Хуманитарна организација "Покрени живот", неопходан је и донор органа.

Пре 10 година Сањи је прво потврђен пијелонефритис, а потом и хронична бубрежна инсуфицијенција. Од пре 4 године је на хемодијализи, три пута недељно. Од тада крећу промене и на другим органима.

"Параштитна жлезда је одреаговала направила је је много промена на костима. Оперисан је тумор левог скочног зглоба", каже Сања Ђорђевић, из Лесковца.

После сваке дијализе осећа замор, има мучнине, главобоље, често остаје и без свести. Упркос бројним тешкоћама осмех јој не силази са лица. Уз нови бубрег могла би да постане и мајка. То јој је највећа жеља.

"Ја се трудим максимално да будем позитивна и насмејана и да то не види околина да ја истрпим што више могу али једноставно више не могу сама да се борим", наводи Сања Ђорђевић.

Спас је трансплантација бубрега у Турској за коју је потребно 3 и по милиона динара. Сања је у инвалидској пензији, а супруг Марјан од недавно ради у хладњачи. Без подршке ову битку не могу да добију.

"Да почнемо да живимо нормално, да остваримо наше снове, да се остваримо као родитељи", каже Марјан Ђорђевић, Сањин супруг.

Уз средства неопходан је и донор. Родитељи су спремни да дају бубрег, али нису адекватни даваоци.

"Тражимо помоћ преко пријатеља, преко фамилије, преко свих добрих људи. Тражимо начин да изађемо из овог проблема. Млада је", каже Јован Пешић, Сањин отац.

Многобројним активностима наду за Сањин нови живот даје хуманитарна организација.

"Акција је објављена на свим друштвеним мрежама, шири се тај апел. Битно је једноставно да што више људи чује за њен проблем.Такође и хуманитарне лицитације су постављене", наводи Душан Миљковић из Хуманитарне организације "Покрени живот" Лесковац.

Један од начин да се Сањи помогне да што пре пронађе донора и оде у Турску је слање смс поруке 96 на број 3800.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара