У Трговишту ванредно због снега, непроходно до најудаљенијих, школе не раде до среде

У општини Трговиште је, због снега, проглашена ванредна ситуација. Донета је одлука да се обустави настава у школама, издвојеним одељењима, у планинским пределима до среде.

У центру општине Трговиште нема проблема, снег се на коловозу већ и топи. Проблем су махалски путеви су на надморској висини од 1000 до 1300 метара. Ка неколико села је непроходно, ангажована је сва механизација општине. Деца из пет села која похађају школу неће имати наставу до среде. Из општине очекују да ће до тада рашчистити снег са локалних путева.

"Има око 20 кућа у Широку планину, снег је паја голем, то су углавном остали старци, треба да се прорине снег мало, да се прочисти. Помажемо да цепамо дрва и однесемо коме треба", каже Пера Цветановић, Широка планина код Трговишта.

"Тренутно се налазимо на релацији Нови Глог-Голочевац, и тотално је непроходно, једноставно смо морали да донесемо наредбу на штабу да се обустави настава у издвојеном одељењу Нови Глог јер је немогуће прићи до саме школе. Надам се да ћемо у наредна два, три дана нормализовати услове, да створимо да деца могу да се врате својим клупама. Видите и да смо кренули према другом засеоку, Голочевац где имамо онколошке пацијенте и надам се да ћемо до вечерас да стигнемо до најугроженијих", објашњава Ненад Крстић, председник Општине Трговиште.

Није необично да када падне снег у општини Трговиште поједине махале буду одсечене и нека завејана. До мештана који су остали у тим кућама, општина ће допремати пакете помоћи.

 

 

петак, 09. јун 2023.
18° C

Коментари

Operacija ingvinalne kile
Одговори лекара, 21. 6. 2014.
Pornografija
Зависност од порнографије нема никакве везе са сексом, тврди терапеут
Zujanje
Зујање у ушима није безазлено
Paraplegija
Прва операција кичмене мождине матичним ћелијама у Србији!
Zujie vec 10 godina, and counting
Зујање у ушима није безазлено