Поплављено 17 домаћинстава у Прешеву

Синоћ око 22 часа у Прешеву, у насељу Железничка станица, поплављено је 17 домаћинстава. Нема угрожених грађана, под водом су дворишта и подрумске просторије. Наша Даница Мирић их је данас посетила и ево шта је забележила на терену.

Због обилних падавина, непрочишћених канала, велика количина воде задржала се на неколико места у Прешеву, у насељима Железничка станица и Лапинце. Од синоћ су ватрогасци на терену, и даље траје испумпавање воде.

"Вода је продрла у помоћне објекте, летњу кухињу, бунар је исто пун. Са чизмама излазимо из дворишта, вода је још увек ту", каже Горан Ристић из насеља Железничка станица.

"Увек кад је велика киша, провала кад је нека у Прешеву, онда дође вода овамо, а она иде где је исто, где иде. Ми смо ту, страдамо кад год је велика киша", наводи Стојадин Илић из насеља Железничка станица.

Из подрума и дворишта се избацује вода, има је и на појединим путевима у оба насеља.

"Пошао сам да купим хлеб, само ја и жена смо, да купим хлеб, не могу да идем. Дешавало се откако су затворили корито реке и вода нема где", каже Решад Шабани из насеља Лапинце.

"Због дивље градње губи се корито Норчанске реке и проузрокује домаћинствима незамисливе штете. -Колике су штете? - Пошто смо стално на терену, нисмо стигли да имамо седницу Штаба, али отклањамо последице да људи не би били угрожени", каже Неџмедин Ахмеди, општински штаб за ванредне ситуације.

Представници Сектора за ванредне ситуације и руководства општине разговарали су о санацији штете, а и о будућој превенцији.

"Да се одради рашчишћавање канала који је главни узрок ових поплава. На терену је 13 ватрогасаца, 10 ватрогасних пумпи и 5 возила", наводи Марјан Ристић, заменик команданта Ватрогасно-спасилачког батаљона Врање.

Данас није било нових падавина, а процена штете на објектима и пољопривредном земљишту процењиваће се накнадно. Железнички саобраћај није у прекиду.

уторак, 07. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара