Милан Ђорђевић донео титулу светског првака у Власотинце

На недавно одржаном првенству света у каратеу у Карловим Варима, Власотинчанин Милан Ђорђевић постао је првак света. То је круна његовог вишедеценијског рада и тренирања. Пред Миланом су нова такмичења и изазови, а захваљујући његовом успеху, све је више дечака и девојчица у Власотинцу који тренирају тај спорт.

Концентрација, упорност, вештина, снага. Због тога многи кажу да је карате уз атлетику базични спорт. Светском шампиону у катама и виецешампиону у борбама на првенству света Шото кан федерације одржаном пре неколико месеци у Карловим Варима Милану Ђорђевићу љубав према каратеу пренела је његов први тренер Јелена Станојевић.

"Ја сам отишао и тамо се понашао као да сам у својој домовини у свом Власотинцу", каже Милан Ђорђевић, светски шампион у катама.

"На једном такмичењу у Зајечару радио је борбе и видео сам да има смисао за кате не само за борбе и он је долазио често у Сурдулицу на припреме и на крају се показало да се то исплатило", наводи Србољуб Митић, тренер репрезентације.

Светска титула Милана Ђорђевића наравно није остала непримећена у његовом Власотинцу. Карате је постао један од најпопуларнијих спортова и све је више дечака и девојчица који желе да им тајне каратеа открије најбољи на свету.

"Његов успех значи на светском првенству мотивисао је нас младе да будемо као он", каже Борис Станковић, каратиста.

"Једноставно деца су заволела тај спорт мене су заволела као младог тренера будућег", каже Милан Ђорђевић, светски шампион у катама.

Следе нова доказивања и нови изазови јер светска титула носи са собом одговорност не само да се освоје медаље и буде најбољи већ пре свега да као спортиста даш све од себе и испоштујеш противника. Јер без тога како каже Милан Ђорђевић до титула се не може доћи.

понедељак, 06. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара