Читај ми!

Бања Ковиљача: Пријатељство у невољи нема цену

Пред празнике, Стеван Јагош из Јадранске Лешнице код Лознице у пожару је изгубио све што је имао, али је добио пријатеља за цео живот. Повређеном и промрзлом 76-годишњаку уточиште је понудио незнанац – апартман у Бањи Ковиљачи у којем и данас борави.

Варница из фуруне на дрва Стевану је однела кућу, уштеђевину, и складиште са храном за двадесетак коња са којима је извлачио дрва из шуме да би зарадио за живот. У ватри су изгорела и три грла из крда, па је остатак морао да распрода.

"Све ми је изгорело само оне једне патике што су ми остале, а и оне би изгореле да су биле у кући", каже Стеван Јагош из Јадранске Лешнице.

Три дана је спавао на земљи у шупи без врата. Када је сазнао за Стеванову несрећу,  Драган Шојић из Бање Ковиљаче није се двоумио. Стевана је сместио у један од апартмана које издаје туристима, и од незнанаца постали су породица.

"Нису ме гајили родитељи, већ баба и деда, и онда сам то препознао да је деда сам и да му треба помоћи, једноставно, сматрам да је дужност сваког човека да старим људима који немају никог да им приђу, помогну, да једноставно пробамо да им продужимо живот", наводи Драган Шојић, из Бање Ковиљаче.

"Сматрам га боље него братом, јер браћа се посвађају, а ја и он, ма какви", каже Стеван Јагош.

Њихова прича, кажу, једна је од оних које само живот уме да напише. И ту није крај – Драган је покренуо иницијативу да се на згаришту Стевану сагради нова кућа.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара