Зашто је аутобуска станица у Краљеву постала ругло

Аутобуска станица у Краљеву годинама пропада и једва служи сврси. Власништво је Града већ годину и по дана, али њена реконструкција још није ни на видику.

На јавни конкурс за израду пројекта реконструкције краљевачке Аутобуске станице који је у новембру прошле године расписао Град, није стигла ниједна понуда. У Јавном предузећу за уређивање грађевинског земљишта, кажу да је за нову јавну набавку и пројектно решење потребно најмање шест месеци.

"Овај пројекат обухваћен је Програмом нашег предузећа и за ову годину, па нам предстоји да, после усвајања Плана јавних набавки, покренемо нови поступак за расписивање конкурса намењеног изради пројектно-техничке документације. Расписивање новог конкурса биће један од приоритета у првом кварталу ове године, али ће сама израда пројекта сигурно потрајати пет-шест месеци. Tек потом ћемо коначно сазнати колико би коштала реконструкција и адаптација. -Када може да се очекује завршетак свих радова? - Tек наредне године",каже Марица Мијаиловић из ЈП за уређивање грађевинског земљишта Града Краљева.

Дотрајала и потпуно девастирана Аутобуска станица у Краљеву, већ неколико година има статус стајалишта са шалтером у закупу два аутопревозника.

Надлежни у локалној самоуправи кажу да се труде да се лош утисак избегне. С времена на време ангажују „Градску чистоћу" да почисти смеће, иако није у њиховој надлежности.

"Испред нашег јавног предузећа и предузећа "Чистоћа" направљена је комисија. Договор је да, заједно са ЈКП "Чистоћа", Аутобуску станицу уврстимо у Програм уређивања, прања и одржавања, што се односи и на редовно одржавање", каже Марица Мијаиловић из ЈП за уређивање грађевинског земљишта Гарада Краљева.

Краљевачка Аутобуска станица је у власништву Града од средине 2021. године. Купљена је од приватизованог градског предузећа, у стечају за 79 милиона динара из градске касе. Већ тада је била стара и запуштена.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара