Читај ми!

Мештани аранђеловачких села чекају обнову моста на Гарашком језеру и асфалтирање обилазнице

Мост на Гарашком језеру у Аранђеловцу затворен је пре осам месеци за саобраћај и чека на реконструкцију. Мештани три села у близини језера, ипак, прелазе преко моста, јер им другим путем треба дупло више времена до Аранђеловца. Краћа алтернатива, обилазница око језера, посута је каменом, а мештани чекају и њено асфалтирање.

Стар готово пет деценија, мост преко Гарашког језера који повезује Аранђеловац са Ибарском магистралом и ауто-путем „Милош Велики”, није одолео зубу времена. Затворен је у мају прошле године јер је небезбедан за саобраћај и пешаке. Ипак га користе, иако имају друге могућности.

„Нама треба из нашег села сат и по до два, када идемо алтернативним путем, тако да смо приморани да користимо мост и да прелазимо и колима”, каже Слађана Глишић из Босуте. „Проблем ће бити када напада снег за хитну и ватрогасце, да дођу до нас, ако се нешто деси”, истиче Анђелка Петровић из Јеловика.

„Однедавно нам је Општина решила превоз који нисмо имали осам месеци. Наши путници су путовали таксијем, пешке”, каже Ана Радовановић из Буковика.

„Ми тражимо”, каже Дејан Младеновић из Босуте, „да се локални пут који буквално заобилази око целог језера санира. Требало би да се прошири да се уради тај асфалт.” 

То траже јер им обилазницом дугом близу два километра, како тврде, до Аранђеловца треба око сат времена.

Према речима Бојана Радовића, председника Општине Аранђеловац, пут ће бити асфалтиран у првом тромесечју: „Опредељена су средства за асфалтирање тог пута и што пре будемо расписали јавну набавку пре ћемо завршити ту деоницу.” 

Наизре се и решење за главни проблем – мост.

„Неопходна документација за реконструкцију моста је завршена”, додаје Радовић. „Значи, завршен је комплетан пројекат. Локална самоуправа, Општина Аранђеловац је решила сву имовну која је непоходна за израду тог пројекта, тако да се у скорије време очекује почетак радова.”

А, када ће то бити? У „Путевима Србије”, који су надлежни за овај мост, за РТС кажу да чекају одобрење за почетак реконструкције од Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре. Међутим, од тог министарства нисмо добили одговор када ће дати одобрење.

понедељак, 06. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара