У акцији за кућу за Дуњу и Јану из околине Владичиног Хана

Породица Стошић, из Бачвишта, код Владичиног Хана, живи у тешким условима. Да реше стамбено питање, помажу им локална самоуправа и међународне хуманитарне организације. Средином ове године требало би да се преселе у нову кућу у којој ће имати боље услове за живот.

У скромном, топлом, дому одрастају Дуња и Јана Стошић, живе са бабом и дедом, после несрећа у којима су страдали њихови родитељи.

"Ми смо доживели трагедију у породици, изгубили смо сина. Остале су унуке на наше руке. Морамо да се боримо да живимо због њих", каже Зоран Стошић, из Бачвишта код Владичиног Хана.

Гордана и Зоран све су подредили девојчицама. Иако су им месечни приходи од пензије и дечјег додатка око 26 хиљада динара, старају се да им ништа не недостаје.

"Најпотребније је деци кућа и друштво, да имају да се друже, да нису овде саме. Овде у село немају никога, нема деца, ни људи нема овде код нас", додаје бака Гордана Стошић.

Старија Дуња ускоро ће напунити 8 година, Јана има 4.

Дуња Стошић за рођендан жели ципеле. Бака их је обећала. Јана има исте жеље. 

До школе у селу Стубал, Зоран Дуњу вози 20-ак километара. Како би им школа била ближа и како би имали више простора, општина Владичин Хан одвојила је средства за куповину куће.

"Сваки пут када локална самоуправа води неку акцију, када имамо подршку невладиног сектора и када се то медијски пропрати, укључе се и људи добре воље из земље и иностранства, увек имамо добре резултате", објашњава Горан Младеновић, председник Општине Владичин Хан.

Одабран је објекат у који је потребно улагати, општина ће обезбедити потребне дозволе и прикључке за инсталације, док ће организација Хелп помоћи у сређивању фасаде и унутрашњем опремању.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи