Лозничанка међу најбољим предузетницама света

Иако је добитник признања за најуспешнију предузетницу на свету Олгица Самоиловић у производном погону и даље ради све послове у којима је радницима потребна помоћ

Некада је Олгица сапуне правила сама, а сада са запосленима које, пре свега, сматра пријатељима.

"Све је почело одавде, из ове производње, и за све ове награде, и за сав овај успех су заслужни пре свега људи", објашњава Олгица Самоиловић.

Од ручно прављених сапуна од козијег млека, за једанаест година пословања производни асортиман проширен је на више од 500 козметичких производа који су своје купце нашли у 15 европских земаља. Годишњи промет компаније је два и по милиона евра, а захтеви тржишта такви да у плану има ширење капацитета.

"Mи смо и претходних година извозили, али мислим да ћемо у овој 2023. коначно да се појавимо са пуним асортиманом. Увек постоји вероватноћа да ћемо ширити производне капацитете, да ћемо запошљавати нове раднике", каже Oлгица Самоиловић.

Велики успех њене компаније на домаћем и европском тржишту, резултат је, каже, преданости свих колега, међу којима је највише жена.

"У нашој фирми има око седамдесет запослених, од тога је 95 одсто жена које раде на различитим позицијама", истиче једна од запослених Тијана Пантић.

Међу више од 60 жена, нашло се и 6 мушкараца.

"У суштини свуда се сви боре за женска права, ми у нашој фирми се боримо за мушка, јер смо у мањини. Шалу на страну, са колегиницама је заиста дивно радити и слажемо се, радимо сви", каже Миленко Поповић.

Производи из Олгицине компаније највеће тржиште имају у Словачкој, Аустрији и Чешкој.

 

 

четвртак, 02. мај 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво