Читај ми!

Hовогодишњa очекивања хероине из Чачка - самохране мајке и хранитељке бебе "лептира"

Taтјана Обрадовић из Чачка је самохрана мајка троје деце и хранитељка. Једино је она имала храбрости и воље да брине о беби која је остављена по рођењу у чачанском породилишту, а болује од тешке и ретке болести познате као болест деце лептира.

"Прочитала сам објаву у новинама на порталу, дете лептир неће је нико и то ме онако доста погодило и одлучила сам да будем ја та која ја хоћу", каже Татјана Обрадовић из Чачка.

На питање како је реаговала ваша породица када је чула тада да ће у вас дом стићи једногодишња девојчица да сте постали хранитељка, Татјана одговара:

"Нису се да кажем бунили, али су просто били онако мало резервисани шта, како, како ћемо ми са дететом са таквим потребама све је то тешко, али ето сада је то све, Нађа је међу нама са нама и ето у Србији има тридесетпеторо деце зајдено са Нађом оболелих од ове болести и сви родитељи те деце и та деца наравно са њима су прави хероји. Они знају кроз шта пролазе и какви су њихови дани и ноћи и колико је тешко. Сви ти препарати које они користе су јако скупи. Добија се од државе један део, али већина се купује и стварно бих позвала све људе који могу и који желе да помогну, да помогну свој тој деци".

Град Чачак одликовао је ову хуману жену децембарском наградом, највишим признањем које се годишње додељује заслужним појединцима и комапнијама.

"Захвална сам на награди јер видим да су грађани препознали то што сам ја урадила и остали хранитељи што раде за сву децу без родитељског старања јер стварно то мора да се ради са пуно љубави и са великом одговорношћу и храброшћу, наравно јер ипак је одговорност примити дете у своју кућу, гледати га и бринути као о свом детету и сви хранитељи имају огромно срце", додаје Тања.

"У предстојећој години моја највећа жеља пошто се то није остварило у овој је да коначно нам стигне тај лек који жељно очекујемо за децу са епидермолизом", највећа је Тањина.

 

 

 

 


 

понедељак, 20. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара