Читај ми!

Помоћ за породицу из Шиловa код Лебана

Шесточлана породица Стаменковић из села Шилова код Лебана живи од скромних примања, у кући без крова и купатила. Стаменковићима је потребна помоћ јер 11-годишња ћерка Милица болује од тешке болести. Лечење и терапије породица не може сама да плати.

На немаштину се нису жалили. Стаменковићи из Шилова код Лебана плодне земље немају, живе од скромне пензије и социјалне помоћи, а Саша не бира сезонске послове како би прехранио породицу. Али невоља не иде сама. Сашина супруга Марија оболела је од рака. Само што је пребродила све муке, када су резултати лечења коначно били добри, иста болест јавила се код ћерке Милице. Милици је ампутирана нога, а са хемотерапијом се касни јер је добила богиње. Милица има 11 година, одличан је ученик, девојчица која је увек пример другима, пуна оптимизма.

На питање како се сада осећа, ученица петог разреда Милица одговара - добро. 

Марија Стаменковић каже: "Заболела је нога и ишли смо код доктора, на крају се испоставило да је тај малигни тумор остео сарком".

Стаменковићи се водом снабдевају из бунара. Због Миличине болести почели су да сређују купатило. Кућа је без крова, па им и влага прави велике проблеме.

"Вода је највећи приоритет. Имамо тај заједнички бунар, али није довољан за ове три куће", каже Саша Стаменковић, из села Шилова код Лебана. 

"Ја морам да им будем ветар у леђа да им помогнем све што могу", наводи Озренка Стаменковић, из села Шилова код Лебана.

Са недаћама ове породице недавно се упознала и психијатар докторка Тања Јовановић када јој је Марија као пацијент испричала своју животну причу. Докторка Јовановић није могла да седи скрштених руку. Покренула је хуманитарну акцију. За почетак обезбедила је пакете са основним животним намирницама. 

Др Тања Јовановић, психијатар, истиче: „Овде је потребно да се шира друштвена акција спроведе и да покажемо колико смо хумани и одговорни људи".

Милица ускоро наставља са терапијама, а то много кошта. Стаменковићи ће своју славу Митровдан обележити са мало више оптимизма јер знају да постоје људи који могу и хоће да помогну, а њима је помоћ заиста неопходна.

четвртак, 02. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво