Признање за нишке џезере

Групи Еjот из Ниша припала је награда за "џез састав године" коју додељује Удружење музичара џез, забавне и рок музике. Признање ће бити уручено вечерас у Београду, а награде добијају и Бисера Велетанлић, група Партибрејкерс и Ана Ђурић Констракта.

Нишки група Еjот по многима је најважнији српски џез састав новије генерације. До сада су снимили пет албума и свирали у више од 30 земаља света.

"Ми смо свесни да смо заслужили ову награду, јер су ту неке чињенице. Свирали смо на пуно џез фестивала широм света и у неким од најзначајнијих џез клубова у Европи", каже Дејан Илијић, клавириста групе Еyот.

Први велики концерт имали су на Нишвилу, а почетак каријере им су им обележиле победе на два велика међународна фестивала. Свирали су "концерт за природу" на врху Суве планине.

"Сама награда је океј, али негде тих 15 година свирања тај број људи који жели да види то и чује, то је у ствари нека нама награда", сматра Милош Војводић, бубњар групе Ејот.

"Једно од остварења снова. Нисмо ми нешто ни сањали да ћемо да се такмичимо да освајамо награде, али свакако да прија", каже Слађан Миленовић, гитариста групе Ејот.

Њихова музика је спој класичне музике, арт рока и традиционалних мелодија. Тај спој класичног и аванградног је веома занимљив за публику.

"Публика постоји, само је потребно да она дође у контакт са оваквом врстом музике. Управо овакве награде и медијска присутност управо доприносе томе", наводио Дејан Илијић, клавириста групе Ејот.

Група Ејот формирана је 2008. и наредне године обележава 15 година постојања. Бенд за који страни крутичари кажу да је "нирвана џеза" од почетка је у истом саставу.

недеља, 19. мај 2024.
27° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара