На породичну кућу у Рашки обрушило се брдо. На срећу, нема повређених

Део брда у Рашки обрушио се на породичну кућу у насељу Трнавска река и причинио знатну материјалну штету. На срећу није било повређених. Општина је прогласила ванредну ситуацију на делу територије јер општинске службе не могу да уклоне последице обрушавања.

Само срећа је спасила Радовановиће породичне трагедије. Млађе дете је пропало кроз рупу спрат ниже,  коју је од силине ударца, стена направила у бетонској плочи.  Дете је спавало у креветцу. И старије је било у истој соби.

"Хвала богу извукли смо децу здраву из ових рушевина. Не дај боже ником. Ником да се деси ово што се нама десило. У пола ноћи. Хвала Богу сви смо здраво. Само је то најважније. Све ћемо остало кад се смиримо и средимо. Само децу кад сам ишчупала... ал ћу дуго као мајка јауке своје деце да памтим", плачући говори Милена Радовановић, присећајући се потекле ноћи.

Одрон се догодио у два часа иза поноћи. Радовановићи напомињу да се одрон овде никада није догодио, али су овом претходила два кишна дана. Општина је прогласила ванредну ситуацију како би ангажовала сву неопходну механизацију и санирала проблем.

"Пошто се ради о комплексности проблема, специфичном проблему, мораћемо да укључимо и стручне службе Ибарских Рудника и појединих инжењера из геолошке струке како би могли да извршимо и обезбеђење терена и санацију, односно, чишћење терена, да не би дошло до даљих ризика" истиче Слободан Ристовић, начелник Општинске Управе Рашка
Кућа више није за употребу као ни помоћни објекти. У комшилуку Радовановића, налази се низ кућа које су грађене на исти начин.

среда, 06. децембар 2023.
3° C

Коментари

Одличан текст
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Re: Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Cuvar kuca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Tekst poruke i pouke
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Postovani
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара