Ко је одговоран за јучерашњи нестанак петогодишње девојчице из вртића у Кладову?

Јавност је јуче узнемирила вест о нестанку петогодишње девојчице из вртића у Кладову, која је пронађена после осмочасовне потраге. Намеће се питање, колико су нам деца безбедна у школама и вртићима и ко је одговоран у овом конкретном случају. Полиција и тужилаштво утврђују има ли елемената кривичног дела. Наш репортер Владимир Глишић боравио је данас у Кладову.

Потрага се срећно завршила око 18 часова, девојчица је пронађена. У потрагу је укључено читаво грађанство, више о целој тој причи у изјави која следи.

"У овом пределу иза мене девојчица је пронађена у неким поподневним часовима, малтене, неких пола сата пре падања мрака што је и нама била жеља јер да се десило да је пао мрак заиста би било отежано тражити у том пределу.- Како се могло то догодити у неко време када су сви били ту? - Знате како, то је сада на институцијама да провере целокупну ситуацију и да једноставно предузму мере. Оно што могу да кажем као родитељ и као просветни радник је да сви морамо одговорно да извршавамо своје радне задатке, да ове ситуације се више не дешавају на територији општине Кладово па апелујем и на територији целе Србије", каже Бојан Божановић, заменик председника општине Кладово.

У току дана разговарали смо и са Нинином мајком, додуше телефоном, она нам је потврдила да је Нина данас весела, расположена, здрава и нема никаквих здравствених проблема. Данас неће ићи у вртић, а тако ће бити и наредних дана. Покушали смо да ступимо у контакт са директорком вртића "Невен", међутим она је данас на службеном путу.

уторак, 28. мај 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије