Довољно места за децу у пожаревачким вртићима

Град Пожаревац је отварањем нових акредитованихприватних вртића обезбедио места за сву децу са листа чекања које се преносе годинама. Цена вртића остала је најнижа у земљи и иста је у приватним и у државним установама.

Отварањем пет приватних вртића последњих неколико година, у Пожаревцу коначно има довољно места за сву децу по истим условима у приватним и државним установама. Међутим, педесеторо деце још увек је на листи чекања по избору родитеља.

"Приватни нисмо ни покушавали, јер смо мислили да је пуно скупљи", каже Зорица Стевановић.

Родитељи чија деца иду у приватни вртић су више него задовољни, чак има и оних који су и старије дете преместили из државног.

"Овде раде са њима нон стоп. Моја деца једва чекају овде да дођу, што је фантастично и за једног родитеља нема веће среће", наводи Ђурђина Живић.

Сви вртићи у граду раде према плану Министарства просвете, а приватни имају и додатне часове.

"Имамо разне радионице, школу језика, школу спорта, музичке радионице, програм је широког спектра", наводи Тамара Вељковић, директорка приватног вртића.

Тренутни капацитет је 2572 деце и слободно је још 120 места у приватним вртићима. Процедура није компликована, а упис је још увек отворен.

"Након коначне листе родитељи подносе захтев установи, добијају одбијенице које подносе градској општини која уважава овај захтев и у врло кратком периоду добијају са чиме иду у неки од ових вртића", објашњава Тања Лончар, директорка ПУ "Љубица Вребалов".

Економска цена вртића у граду је 19.000 динара, а чак 15.200 субвенционише локална самоуправа.

"Ових 3800 динара које плаћају родитељи са територије Града Пожаревца је најнижа цена коју плаћају у региону у односу на друге вртиће и локалне самоуправе. Тако да смо створили стварно добре услове и мислим да не постоји више бојазан да иједно дете не буде уписано у вртић", каже Саша Павловић, градоначелник Пожаревца.

Још увек постоји могућност за отварање нових капацитета од стране приватних лица у сарадњи са градом, Предшколском установом "Љубица Вребалов" и надлежним министарством.

недеља, 19. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара