Ћићевац: када ауто постане члан породице

У Ћићевцу је четврти пут организован скуп олдтајмера. Аутомобилима старим 40 и више година довезли су се колекционари из целе Србије како би се дружили и показали своје љубимце.

Слика аутомобила којих одавно нема на нашим друмовима побудила је код посетилаца нека сетна осећања и подсетила на време када су њихови власници поносно возили моћне машине. Са ништа мање љубави и поноса и данас уживају у њима.

"Ауто је производње 1959. године, Велика Британија. Ауто је 1700 кубика, за разлику од данашњих аута он има три брзине", објашњава Раде Алексић из Параћина.

За четвороточкаше о којима брижљиво брину и углавном сами сервисирају власнике вежу и успмене.

"Мој дека је возио директора фирме и онда је на првој лицитацији када су желели да продају тристаћа купио Фијат 1300 елегант и тако он дошао у нашу кућу и постао члан породице", објашњава Јелена Николић, председник спортског удружења „Мерлин Монро",

Ја сам и као мали увек се окретао за тако неко рустичним стварима, не само аутомобили, стари грамофони. Тако да мислим да се човек рађа са том неком жељом, а наравно дође и у животно доба када себи то може да приушти", каже Дејан Стевић из Ауто мото клуба Поморавље Параћин.

Понтијак из 1931., увезен из Америке, домаћи фића, популарне бубе, трстаћи и сви изложени аутомобили привукли су велику пажњу ћићевчана и других посетилаца.

"И у наредним романима ће се возити можда нешто као што је овај Понтјак из 31 године јер заиста они носе неку душу, лепоту, вреденост и имају ту дозу мистерије која је ненеопходна сваком кримићу", уверена је писац Ана Бербаков.

"Више волим аутомобиле него неке можда женственије ствари тако да уживам у свему овоме. Да имам возачку дозволу и свакако по неком мом личном укусу јесте ова манифестација", каже Мирјана Кркић, председница Општине Ћићевац,

Овај скуп олдтајмера имао је и хуманитарни карактер. Прикупљена су средства за Манастир Пресвете Богородице у оближњој Мрзеници.

уторак, 30. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво