Ко су играчи голфа у Србији и колико кошта тај спорт

Малобројни репрезентативци Србије могу да тренирају голф на само два терена у Србији, у Београду и Жабљу. Овај спорт није у врху интересовања рекреативаца, јер се обично мисли да је то скуп спорт. Проверавали смо ко су љубитељи голфа у Србији и колико кошта овај спорт.

Репрезентативку Србије у голфу Тамару Палковљевић ове године очекује Европско тимско такмичење у јулу. Још не зна на каквој конфигурацији терена ће играти, што такмичари решавају тако што тренирају више.

"Свакодневни тренинзи по пет-шест сати. То што не знамо терен истина је. Не знамо терен на који идемо, али наравно имамо неку своју рутину, имамо своје неке ударце", објашњава Тамара Палковљевић, репрезентативка у голфу.

За голф важи предрасуда да га играју само они са високим месечним примањима, што у голф клубу центар у Жабљу не прихватају као правило. Међу сто чланова доста оних који не припадају тој групи људи.

"Пуно је оних који припадају такозваној средњој класи, то српској средњој класи не некој тамо америчкој, који то себи апсолутно могу да приуште. Пазите у нашем клубу је годишња чланарина 450 евра, ако то поделите на дванаест месеци, односно десет месеци колико се игра онда то и није тако страшно. Голф, по мом искуству, сигурно је јефтиније играти него тенис", каже Борис Дамјановић, председник голф клуба "Центар".

Голф терен у Жабљу је и туристичка дестинација, па туристи који се нађу у близини не пропусте прилику да га обиђу.

"Имамо пуно група туристичких који долазе рецимо у обилазак Новог Сада, јављају нам се баш да обиђу туристички. Њима обично се организује један голф-демо час који траје сат времена, где могу да направе неке прве кораке са инструктором", наводи Марија Чупић из Туристичке организације Жабља.

Сем у Жабљу голф терен постоји још у Београду. Оба су са девет рупа, а професионални терени имају осамнаест. Овогодишња сезона отворена је традиционалним Жабаљ опеном на коме је наступило 27 такмичара у три категорије.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво