Кик боксери деценијама доносе медаље у Сефкерин

У Сефкерину код Опова постоји кик бокс клуб, који је заједно са новосадским најстарији у земљи. Раде са свим узрастима, од пионира до сениора и постижу велике успехе. Њихов садашњи тренер и тренутно најбољи борац били су вицешампиони света.

Традиција тренирања борилачких вештина у Сефкерину траје од 1980. године, када је основан клуб "Драгон".

Тренутно има 60 чланова, а најбољи борци освајају медаље на свим такмичењима. Раде се кик бокс, кунг фу и технике самоодбране, а то привлачи и девојчице и дечаке.

"Волим борилачке спортове и једноставно сам се пронашао у томе. Радимо на фокусу, на џакове, разгибавамо се", каже Јован Стојанов из Борилачког клуба "Драгон", а Маријана Милковски, из истог клуба додаје: "Ја сматрам да овај спорт није само за дечаке, јер и девојчице могу да тренирају ради самоодбране. Нису грубе повреде, само је битно да се зна како да се одбранимо и биће све у реду."

Последњи велики успех остварио је 18-годишњи Урош Јањић, који је био најбољи на Отвореном првенству Србије, у конкуренцији од преко 200 такмичара из 12 земаља.

"Привукло ме од малена, пре свега то што је мој деда био шампион Југославије, а ујак шампион Србије, па сам и ја кренуо да се бавим овим спортом. Треба много одрицања и труда да би се постигао успех", наводи Урош Јањић, Борилачки клуб "Драгон".

Урошев тренер, Никола Станков, и сам се до недавно такмичио и освајао трофеје.

"Био сам у три репрезентације, у кик боксу, савате репрезентацији и кунг фу. Имам велике успехе, доста државних првенстава сам освојио у разним дисциплинама", каже Никола Станков, тренер.

Кик бокс постаје све популарнији спорт у Србији и тренутно постоји више од 100 клубова.

"Добар је као спорт јер се ради пуни контакт, поготово спаринзи, који недостају другим борилачким спортовима. Тад видимо колико смо се усавршили, колико смо напредовали, колико вредимо", сматра Стева Станков, оснивач клуба у Сефкерину.

Следеће велико такмичење које очекује борце из Сефкерина је Светски куп у Мађарској.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво