Прегршт признања за ученике лесковачке музичке школе

На Републичком такмичењу музичких и балетских школа Србије које је протеклог викенда завршено у Београду и Новом Саду ученици лесковачке музичке школе остварили су завидан успех. Готово да нема ученика који није добио неко признање. Још значајније је што су после три године паузе због корона вируса поново осетили чари наступа и такмичарског духа.

Њено извориште је срце. Зато спајајући дух и традицију етно музика једноставно мора да се воли. Посвећеност, безусловна љубав и раскошни глас рецепт су за Миличин и Сањин први велики успех.

"Прво сам на телевизији видела Биљу Крстић и запањена сам била како она пева и хтела сам и ја то да певам", каже Милица Величковић, лауреат у етно певању.

"Сваког дана певам, скоро цео дан проведем певајући етно песме", каже Сања Станковић, добитница прве награде за етно певање.

Матуранткиња Љубица Живковић навикла је на признања. Без награде није се вратила ни са једног од десетак такмичења. Ново очекује наредног месеца.

"Такмичење у Осијеку, а на крају тог такмичења постоји ревијални део у ком ће бити концерт награђених од прошле године на ком ћу наравно певати", наводи Љубица Живковић која је освојила другу награду соло певање.

Жар надметања први пут осетио је камерни састав "Три мускетара". Јана, Лео и Анђела били су сигурни у себе и победу.

"Моја професорка ми није веровала. -Шта је рекла? - Рекла је, па требате боље да свирате за прву награду", прича Лео Асановић, добитник прве награда у категорији камерни састав, а његова другарица Анђела Тасић додаје: "Све до савршенства треба да се ради, али ја на пример највише свирам два, а понекад и четири сата."

"Било је и напорно, било је тих тренутака, али некако када крене да се развија та музика онда се ствара велика жеља и код деце", објашњава Оливера Тодоровић, професорка виолине.

Конкуренција јака. Ужелили су се одмеравања снага и сцене и ученици и професори.

"Могу рећи да је заиста било онако једно освежење после три године јер је прошло републичко такмичење било 2019. године у Београду", наводи Драгана Митић, члан жирија на републичком такмичењу.

Овим такмичењем Музичка школа "Станислав Бинички" само потврђује да је расадник талената.

"Ове године смо послали 33 ученика на републичко такмичење музичких и балетских школа Србије, а вратили смо се са 27 награда", каже Биљана Миљковић, директорка Музичке школе "Станислав Бинички".

Да умора нема већ само подстрека доказ је Виртус пиано. Школски фестивал који је угостио десетак школа од Крагујевца до Пирота. Дружење је овде испред надметања.

петак, 03. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво