Читај ми!

Насиље није љубав: спречимо насиље у животима, породицама, емотивним везама

Одбор за људска права се уличним акцијама у Врању и Бујановцу придружио глобалној кампањи против насиља над девојчицама и женама "1 милијарда устаје". Тим СОС Кутка за девојке обележава и Дан заљубљених, поруком да насиље није љубав.

Плесало се против насиља у Врању, као и у многим градовима у свету. Послате су поруке солидарности женама које трпе насиље, нису саме.

‚‚Данас је такође и Дан заљубљених, а љубав побеђује све границе, проблеме у животу сваке жене и мушкарца, и зато шаљемо поруку - насиље није љубав, спречимо насиље у нашим животима, породицама и емотивним везама", каже Валентина Станковић, СОС Кутак за девојке.

СОС телефон за жртве насиља у Врању ради 20 година. Ту линију позвало је током прошле године 10 жена, а још 98 позива регистровала је канцеларија, пријављивано је психичко, физичко насиље или прогањање. Насиље није љубав, порука је коју шаљу девојке из СОС кутка. И на радионицама са ученицама основних и средњих школа разговарају о насиљу.

‚‚До сада је око 5000 девојака прошло кроз те радионице и информисано, едуковано о томе шта је насиље, како препознати, како реаговати и како га спречити, наша главна тема је родно засновано насиље и насиље у партнерским односима, ми смо ту да девојкама пружимо подршку", наводи Емилија Анђелковић, СОС Кутак за девојке.

Пре више од две деценије покренута је глобална акција ‚‚1 милијарда устаје против насиља‚‚ повод је био статистички податак да је свака трећа жена на планети током живота изложена неком виду насиља.

среда, 08. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара