Читај ми!

Софија Родић из Ниша, шампионка без клизалишта

Дванаестогодишња клизачица из Ниша Софија Родић, враћа се са још једног европског такмичења са медаљом. На првенству у Италији освојила је бронзу.

На јубиларном 60. „Трофеју Алберто Николоди" у Италији, Софија Родић освојила је бронзу у укупном пласману. Учествовале су девојчице старости од 11 до 13 година из 15-ак земаља Европе.

"Јесте тешко, али када неко то хоће, онда то и може. Оне имају 6 тренинга недељно или 5, а ја имам један тренинг, некада ни један, али за мене то није проблем", истиче Софија.

 

До недавно је Софија тренирала у Бугарској, а сада због короне путује у Београд. У Нишу преко зиме постоји клизалиште, али само за рекреативце.

"Пренапорно је и тешко, али када дете то воли и видите осмех, да ли родитељу нешто може да буде тешко?", каже отац Петар Родић.

"Мени би значило када би имала лед у Нишу, јер путујем два сата до Београда и два сата назад и зато стално морам да учим у колима да би постигла све обавезе за школу", наводи Софија Родић.

Брзо клизање је леп, али и опасан спорт. Софија се у најбржим деловима трке креће брзином и до 50 километара на сат. Ипак, она зна свој циљ:

"Мој циљ у животу је да ја одем на Олимпијске игре за 8 година, што би јако желела и што видим да је могуће."

Поред медаље Софија је у Италији оставарила још један успех. Оборила је личне рекорде на 500, 770 и 1000 метара.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво