Читај ми!

Крагујевчани збринули седам породица које су остале без куће после пожара

Седам породица, интерно расељених са Косова и Метохије, остало је без крова над главом у пожару који је пре пет дана захватио бараку у крагујевачком насељу Аеродром. Да није хуманих људи, ових дана не би имали ни где да се склоне од хладноће.

У трошној кући породице су се сместиле пре двадесет година када су избегли због рата, у време пожара у просторијама је било педесет особа од чега двадесеторо деце, само се претпоставља да је узрок несреће дотрајала инсталација. Из пожара у коме је кућа изгорела до темеља сви укућани су на срећу изашли неповређени.

 

"Дошли су полиција и ватрогасци, гасили ватру, али све је изгорело до темеља, изгорело је све што смо имали", каже Беким Бериша.

А Насер Бериша: "Изашли смо без патика, скоро голи, напоље, хладно ветар киша, нико није дошао да пита треба ли нам нешто сем комшија који су доносили храну за децу."

Барјамшахри Зоријани је те кобне ноћи била у кући са седморо деце.

"Пробудили су нас дим и ватра, када смо видели изашли смо брзо напоље, извукли смо прво децу. Све нам треба, немамо ништа од ствари, храна, књиге за децу, нема више ништа", каже Барјамшахри Зоријана.

Први комшија им је ослободио две собе и помоћну зграду како би се привремено сместили. А свакодневно им гардеробу и храну доносе и комшије из околних кућа.

"Треба им велика помоћ, изгорела су им документа, личне карте, новац, они немају више ништа код себе", наводи комшија Вучина Радојевић.

За сада им се, како кажу, још нико из надлежних није обратио. Добри људи који су спремни да помогну су им за сада једина нада.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво