Без застоја у саобраћају у куршумлијском крају

Снег је престао да пада на подручју Топличког округа. Сви путеви су проходни у општини Куршумлија која је по пространству трећа, а по броју села и разуђености територије водећа у Србији.

Први већи снег у Куршумлији је дочекан спремно. Овог пута није било завејаних села одсечених од света, нити већих проблема у снабдевању електричном енергијом. Meштани кажу да је овај снег је добар и за пољопривреду и за воду, добро је и што су им  путеви  чисти да могу  да дођу до града.



На терену су све екипе Јавног комуналног предузећа које је задужено за чишћење и одржавање преко осамсто километара локалних и некатегорисаних, сеоских путева.


Младен Гилић, директор ЈКП „Топлица" Куршумлија,навиди: "Кад је овакво време, свих једанаест машина са потребним особљем су на терену и у сваком тренутку имамо довољне количине соли и ризле."
 Војимир Чарапић, председник Општине Куршумлија,каже:"Јесте мало тешко, пошто је разуђена територија и велика је километража путева, па се свакако трудимо да свом механизацијом стигнемо до сваке куће и до сваког становника."

За чишћење и одржавање магистралних и регионалних путева, којих је овде око двеста километара, задужено је Јавно предузеће " Путеви Србије ".

 

уторак, 30. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво