Читај ми!

Заједничка акција спасавања завејаних туриста

Завејани туристи на Маљену имали су среће да им у помоћ притекну Пожежани и Милановчани, који су се увек када је невреме, појављивали када и где треба на време. Најчешће су то ситуације пружање помоћи завејаним старачким домаћинствима, али су доказали да су спремни и у другим ситуацијама.

Овако је изгледало пробијање пута до завејаних туриста на Маљену. Пре него што је ангажована тешка машина, два пута су покушавали да до њих дођу Пожежани и Милановчани са теренским возилима.

„Због тога су ангажовали скип како би стигли до завејаних туриста, који нису неискусни за боравак у планини, јер имају искуства у вожњи теренцима. Али их је задесио сплет несрећних околности", каже Бобан Цицовић, из AMK Пожегa.


„На пут у планину, поготово у зимском периоду из Горске службе спасавања препорука како се најбоље припремити" истиче Михаило Вукашиновић, председник АМК Пожега.


„Добро је сада у зимском периоду да људи имају ћебе, да имају неку резервну храну, воду. Нешто што би могли да конзумирају, да их држи топлим, док их неко не ослободи, уколико упадну у неки смет. Оно што не би смели да раде, то је да не излазе из аутомобила и да покушавају сами да пронађу пут напоље да излазли, или да се удаљавају превише од возила", кажу у ГСС Ниш.
Али пре свега треба пратити временску прогнозу и на време се осигурати од могућих непријатности.

 
 
понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво