Снег добродошао житним пољима у Банату

Ове јесени пшеница је у Србији засејана на 650.000 хектара, што је у односу на прошлу годину више за око 50.000 хектара. За разлику од предходних година готово све површине су засејане у оптималном року. Да ли пшенична поља спремно дочекују предстојеће хладне дане, да ли је прихрана завршена, и како је пшеница дочекала први снег, у извештају колеге Симе Будимира.

На подручју пет општина Средњег Баната пшеница је ове јесени засејана на педесетпетхиљада хектара, што је за око десет одсто висе у односу на прошлу годину, највећи део ових површина захваљујући повољним временским приликама засејан је у оптималном временском року.

„Засејао сам непуних стотину хектара И захваљујући свим актуелним извођеним мерама у агротехничким роковима пшеница је у одличној кондицији, правилног развоја дочекала је спремна ове падавине које су биле што кише што снега исле су им на руку. За сада је стање одлично", каже Марко Реновица агроном и пољопривредни произвођач из Лазарева и додаје да је било одређених проблема око набавке ђубрива одговарајућих формулација при том цене су значајно порасле али оно што чека што ће бити права за сада непознаница је пролеће које захтева улагање азотниг ђубрива који су носачи приноса у овом моменту цене азотних ђубрива су драматично висе него су биле, предстоји нам занимљиво пролеће, видећемо, д али ће бити ђубрива значи сада није тема колико оно кошта него да ли га има на тржишту довољно за потребе прихране.

Пшеница је изгледа за сада у добром стању. Међутим, ово не значи крај пољопривредних радова за овдашње произвођаче. У току је дубоко зимско орање које треба да се обави на подручју пет општина Средњег Баната на двестотине хиљада хектара.

недеља, 28. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво