Читај ми!

Кајакаши из Кањиже спремни за првенство Војводине

У Кањижи успешно ради 38 спортских колектива. Чувени су рвачи, фудбалери, атлетичари, а међу најуспешнијима су кајакаши, који су ових дана добили нову опрему и уређене просторије.

Кајакашица Петра Добо ове сезоне постиже одличне резултате. Једна је од око 60 активних такмичара Кајакашког клуб "Братство" у Кањижи, једног од најтрофејнијих спортских колектива Војводине. Тајна њиховог успеха је, како кажу, Тиса. Моћна река која сваки пут тражи веслачки максимум.


"Активно тренирам дуже од четири године. Ову сезону сам добро почела, са меđу најбољим резултатима у Србији, а даљи циљеви су ми европска и светска сцена. Треба уложити пуно времена, снаге и воље, јер тренинг није само веслање, већ и теретана, трчање и полигон. Услови за рад и спортски напредак у Кањижи су феноменални", истиче Петра Добо.
"Лепа је јако, углавном стајаће воде су најбоље за тренинге и тело, али успевамо да урадимо наше" наглашава Саша Павлов, кајакаш из Кањиже.
Кајакашки клуб из Кањиже богатији је за 6 нових чамаца. Реч је поклону донатора и сваки вреди око хиљаду евра, Захваљујући локалној самоуправи која је уложила пола милиона динара реновирана је и теретана клуба.
"Пуно тренирамо и спремамо се за такмичења. Имаћемо у Бачкој Паланци отворено првенство Војводине, 2. и 3., 4. јула и то ће бити изборно такмичење за репрезентацију", каже Иштван Апро, тренер КК „Братство" Кањижа.
И ове године на реци Тиси се одржава "Летња школа кајака" која сваки пут привуче велики број деце из Кањиже и околних места. Сваки пут се открије неколико талентованих веслача.
"Овде су услови фантастични, просто из предиспозиције природе и овог микроамбијента. Значи, деца уживају и првенствено смо мислили на нађ подмладак, тако смо одредили форме и величине кајака", истиче Рудолф Чеке, председник КК „Братство" Кањижа.
Тренутно кајакашки клуб "Братство" има потпуно опремљене просторије, ергометре, симулаторе и флоту са око стотину чамаца. И по европским стандардима, одлична база за развој овог спорта.

 

среда, 08. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара