Кад засвира бандонеон у Крагујевцу

У холу Друге крагујевачке гимназије, после једногодишње паузе, одржан је концерт Крагујевачког академског оркестра акордеониста у организацији Музичког центара Крагујевац. Оркестар је за крагујевачку публику премијерно извео композиције Пјацоле и Маркеза.

Дуго очекивани концерт академског оркестра, који је основан 2018. године да промовише музику за хармонику, одржан је у препуној сали. Ни корона вирус није спречио  уметнике на хармоници да се припреме за концерт, вежбали су у мањим групама, али су успели да за кратко време увежбају композиције Пјацоле и Маркеза.

Премијерно за љубитеље класичне музике, оркестар је извео композиције које ће се наћи на компакт диску, а који ће акордеонисти снимити у издању Музичког центра.

"Мислим да смо направили праву ствар успели  да у Крагујевцу поставимо студијске услове, да урадимо нешто што наш град до сада није имао прилику да чује," сматра Предраг Костовић, диригент.

Компакт диск са снимљеним нумерама изаћи ће до јесени. Значајан за оркестар, али и за сам град, јер ће моћи да се користи у промотивне сврхе.

субота, 20. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво