Сиријска љубав на невиђено процветала у Мачви

Сиријац Мухамед Низар Алдрауби, инжењер бродомашниства који у Мачванској Митровици живи већ пола века, после само једног телефонског разовора запросио је земљакињу Риму Алдрауби из Хомса и венчао се са њом преко посредника. Необична љубавна прича наставља се у Мачви.

Бог ме је благословио кад сам је први пут угледао на београдском аеродрому, каже о својој супрузи Рими срећни Низар. Спојила их је његова сестра која живи у Сирији, обоје имају децу и унуке из првог брака, а Низарова једина жеља била је да Рима прихвати његову унуку Николину о којој брине сам.

 

"Нисмо се познавали уопште! Љубав се код нас гради све више и више, и да кажем, видиш те руже, како гајиш те руже и заливаш, и сечеш тамо и овамо и то је љубав, чиста, брате мили! Гајиш је сваки дан! А најважнија ствар између мене и ње је што смо ми искрени. Она мени све значи у животу", објашњава Мухамед Низар Алдрауби из Мачванске Митровице.

Рими Алдруби удовица је високог представника владе Сирије, говори арапски, енглески и француски и боравак у Србији још јој је нестваран. Иако је каже страховала, Низарова и Николинина доброта су је опчиниле.

"Веровала сам у речи његове сестре и обистинило се. Страховала сам да ли ћу се допасти Николини, како ћу је водити у школу, како ћу се прилагодити, у какву кућу долазим, ништа не знам о Србији. Сада је лакше, идем у продавницу, комуницирам са људима, прихватају ме", наглашава Рима Алдрауби. 

Овај брачни пар бави се и хуманитарним радом. Као преводиоци помажу мигрантима да заврше послове у институцијама, а бака Рими посебно се обрадовала мала Николина. Заједно уче језике, раде кућне послове, иду у шетњу.

 "У случају да деда није у стању да иде да преводи, могу ја, пошто знам и арапски и српски, а ускоро ћу и енглески да научим у школи и то ми је онако, најдраже, а ја њој помажем и она мени помаже да урадим домаћи, посебно из математике, пошто зна баш добро", задовољна је Николина. 

Низар нас подсећа колико су у животу мање важне материјалне вредности и да су чуда могућа. Ужива у сваком тренутку, посебно кад Рими учи српски.

Научила је Рима и прве српске речи: "Добар дан, здраво, добро јутро, добро вече, како сте..."

Бачни пар који се прво венчао, па тек онда упознао сада има исте жеље. Да што дуже уживају заједно, стекну више пријатеља и заврше процедуру за Римин стални боравак у Србији и добијање држављанства.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи