Марко Стојановић из Пирота, државни првак у математици

Матурант пиротске Гимназије, Марко Стојановић државни је првак у математици. Марко је за четири године школовања постигао изузетне резултате и из физике и француског језика.

Док се чекало на поделу сведочанстава, Марко Стојановић, искористио је време, да са својом професорком Надом Поповић, анализира задатке са такмичења.

 

"Математика јесте наука свега, у принципу теорија свега и једина у коју се можете поуздати стопроцентно. Није било једноставно, међутим припремали смо се напорно и континуирано током целог школовања. Искрено није ми жао што сам толико времена трошио на то. Већ сам, практично упиао факултет, јер сам обезбедио пријемни испит, каже Марко Стојановић државни првак у математици.

За његове другове нема дилеме, поносни су на шампиона, али и ученика генерације пиротске гимназије.

"Ја о њему могу да кажем све најбоље, дружимо се већ 4 године и надам се да ће тако и да остане", објашњава Маркова другарица Нађа Спасић.

„Леп је осећај да знамо да имамо пријатеља који је успешан и да можемо да се поносимо њиме", додаје Петар Поп Крстић.

Професорка математике Нада Поповић истиче да јој је у њеној досадашњој каријери Марко најбољи ученик.

"Ради се једном веома свестраном и организованом детету. То је један огроман рад који је трајао кроз цело његово школовање. За сваки посао, да бисте имали добре резултате, морате да се организујете, да јасно имате циљеве које желите да постигнете", истиче професорка математике Нада Поповић.

Марко ће од јесени на Елктротехнички факултет у Београду. Каже, да би волео да остане у Србији и да ту гради своју каријеру.

Генерација матураната која одлази из Гимназије, носи с правом епитет шампионске генерације. У њихов успех се верује, а верују и они да ће остати у Србији и то доказати.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво