Лекције у стрипу - иновација врањског учитеља

Учитељ Миомир Дејановић из Врања, који са децом ради четврт века, из године у годину уноси иновације и црта стрипове да ђацима приближи градиво. Због тога се нашао међу најбољима у нашој земљи и представљен је на званичној интернет страници председника Србије у категорији "Најбоље из Србије".

Пише песме, црта едукативне стрипове, израђује кратке образовне филмове и користи их у настави да ученици лакше разумеју и усвоје лекције. Учитељ Дејановић каже да је деци само предавање наставног градива досадно.

"Њима треба понудити неке садржаје из занимљивог угла, тако да ја њима те садржаје нудим кроз стрип, кроз спој текста и цртежа, што наравно повећава њихово интересовање, јер њима је то занимљиво, личи на игру, а у ствари је озбиљно остваривање значајних васпитно- образовних циљева", објашњава Миомир Дејановић, учитељ у О.Ш."Светозар Марковић" у Врању.

И ученици су заволели стрип и такав начин рада. Поједини ђаци из претходних генерација за цртеже су освајали награде на такмичењима, и прваци сада воле да цртају.

"Волим да цртам кад се играм с другарицама или кад кући седим и читам", каже ученица Ања Станковић. И Сара Ристић објашњава да им учитељ даје да нацртају речи.

Све цртеже ученика чува и заједно са својим стриповима објавио је едукативну збирку "Да ти нацртам". За свој рад награђиван је више пута.

"2019.сам добио признање најбољи наставник на територији, или на просторима екс ЈУ и ево 2020. сам се нашао представљен сам на сајту председника Републике, тако да крунишем ову 2020.годину успесима", задовољан је учитељ Дејановић.

Стрипови Миомира Дејановића, Мидеја, излазе у школским листовима, освајају награде на домаћим и међународним такмичењима, а његова предавања уврштена су у Зборник припрема за угледне часове.

 

 

четвртак, 28. септембар 2023.
16° C

Коментари

Divno je biti Srbin
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
zdenek.zigovic@seznam.cz
Дупла свадба на Златибору – младенци улетели у брак хеликоптерима
Sta smo postigli?
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Re: nepostovanje
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Девојке нису дошле
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"