Лозничани добили нову полицијску станицу

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић обишао је реновирану зграду полицијске станице у Лозници и поручио да ће Министарство наставити са изградњом, обновом, али и опремањем полицијских станица и у другим градовима Србије.

Зграда полицијске станице у Лозници једна је од најстаријих у граду, а после дугог низа година, коначно је дочекала своју реконструкцију. Обновљене су све просторије, од подова до плафона, а сређена је и шалтер сала у оквиру које ће локално становништво брже и ефикасније долазити до личних докумената.

"Ми смо овде инвестирали у реконструкцију ове зграде која је до сада била и под заштитом државе, сада се трудимо да са надлженим урбанистичким органима добијемо дозволу за реконструкцију спољне фасаде  која већ дуго времена није рађена, а која би задржала свој првобитни изглед, али је наравно била освежена и наравно делимичну реконструкцију крова чиме ћемо фактички у потпуности завршити реконструкцију полицијсе станице у Лозници," каже Небојша Стефановић, министар унутрашњих послова.

Министар Стефановић ове године очекује набавку нових возила   опреме за оперативу, редовне јединице полиције, али и ватрогасце. Најављује и расписивање новог конкурса за пријем више од хиљаду кандидата за основну полицијску обуку, од којих ће петнаест ради у полицијској станици у Лозници.

"Важно ми је да људи виде да ми настављамо са нашим задацима, да  настављамо са борбом за безбедну Србију, да повећавамо безбедност  свакога дана, а самим тим да улажамо да наше колеге који тај посао раде, раде у нормалним и пристојним условима, да имају добре и савремене просторије, да имају добру рачунарску опрему и да могу да кажем да свакога дана виде напредак и у свом Министарству," каже  министар унутрашњих послова.

Уз захвалност за предан рад током ванредног стања, министар Стефановић  на поклон је донео и торту, коју је уручио службеници која је током  полицијског часа, на захтев једне Лозничанке - маме четворо деце, однела намирнице које су јој биле потребне да њени малишани не остану без посластице за ускршње празнике.

уторак, 30. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво