Потребна помоћ за реновирање Техничке школе у Владичином Хану

Техничка школа у Владичином Хану једна је од највећих у Пчињском округу. Фондација "Ана и Владе Дивац" покренула је акцију за њено реновирање и до сада је прикупљено скоро 90 одсто потребних средстава. Преосталих 650.000 динара очекују од донација СМС порукама.

Реновирање у Техничкој школи почели су сами, од подова и зидова, преко ђачких клупа до завеса и пројектора, и завршили га уз подршку локалне самоуправе.

"Пријатнији нам је и ефикаснији рад у школи, а свакако и ученицима. Они имају и већу мотивацију и инспирацију да учествују у часовима, тако да је настава и квалитетнија и занимљивија", каже Наташа Арсић, професорка српског језика.

Техничка школа у Владичином Хану има скоро 4.000 квадрата. До једнаких услова за све ђаке, дуг је пут.

"У учионици прокишњава, имамо рупу испод зида, плочице у учионици су доста лоше", наводи Анастасија Милосављевић, ученица првог разреда Техничке школе, а њен друг Стефан Јовановић додаје: "Клупе, паркет, а и немамо завесе на прозорима, па кад је сунце много се лоше види на табли".

У причу о бољим условима за ученике Техничке школе, али и Гимназије са којом деле простор, укључила се Фондација "Анa и Владe Дивaц". На корак су од циља вредног 50.000 долара.

"Одржана је донаторска вечера у Чикагу, прикупљено је 44.000 долара. Надамо се да ће и остала средства бити прикупљена како би брзо и учионице биле обновљене и деца радила у бољим условима", наводи професорка Јасмина Алексић, сарадница Фондације "Ана и Владе Дивац".

Сарадња се продубљује. Фондација је помогла набавку првих лего робота. Низала су се признања и опремање информатичког кабинета на којем им се може позавидети. Не чуди посвећеност професора и будућих техничара роботике.

"Другари, конкретно из мог одељења, освојили су друго место на републичком такмичењу из програмирања лего робота", каже Немања Јанчић, ученик 3. разреда Техничке школе.

Уз 12 учионица, биће уређена још два кабинета. Почетак радова ишчекују с нестрпљењем.

Остало је још много тога да се уради, каже Слађан Ђорђевић, директор Техничке школе у Владичином Хану:

"Надамо се да ћемо уз подршку Фондације Ане и Владе Дивца то решити. Они су препознали нас као потенцијалне сараднике и као школу којој треба помоћи."

Нови образовни профили и савремени изглед, наставиће да привлаче све више ученика с југа земље. Одакле год стизали, о превозу не брину. Уз минибус, школа сада има и сопствени аутобус.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво