Научник из Лексовца представљао Србију на Самиту младих лидера у Лондону

Лесковчанин Јанко Игњатовић докторирао је биотехнологију у Словенији, где тренутно живи и ради на развоју нових лекова. Његови резултати били су препорука да се нађе у друштву најуспешнијих стручњака из разних области окупљених на 10. самиту у Лондону.

„Како да у суштини, ја као особа која је млади научник и млади професионалац, могу да допринесем нашем друштву, нашој земљи“, каже Јанко Игњатовић.

То је мотивисало Јанка да учествује на Самиту у Лондону, који је окупио 2.000 најуспешнијих лидера из света. Теме су биле различите, од климатских промена до нових технологија. Све са циљем да свет учине бољим за живот.

"Моја подршка је усмерена на здравље и добробит човечанства, што је један од циљева Уједињених нација, такође и квалитетно образовање за све што је такође један од циљева Уједињених нација и оно што је моја велика страст – иновативност", наводи Игњатовић.

У Словенији усавршава биотехнологију и развија нове лекове. Организује међународне истраживачке кампове за студенте. Наредне године докторираће и у Београду, где је завршио Фармацеутски факултет.

"Оно што ме радује да ће генерално сви људи на планети имати могућност веома специфичних терапија", каже Јанко и и додаје: "Дакле ту говоримо о биолошким лековима, о генетским терапијама, о дигиталним фармацеутицима."

Стално стицање нових знања је кључ успеха и неминовност у свету где се све брзо мења, истиче тридесетогодишњи научник из Лесковца, који са високим просеком завршава и мастер у области бизниса на Економском факултету.

"Није довољно само вратити се. Оно што ја желим и што ја генерално живим је шта вратити своме друштву и својој земљи из које долазите. У 21. веку тренутно је толико доступног знања на интернету да сваки млади човек нема изговора да не усавршава себе током читавог живота", закључује Игњатовић.

Јанко нам показује и успомене са путовања из студентских дана, када је хонорарно радио као туристички водич. Говори седам језика. Обишао је доста земаља, али му је, каже, Србија најлепша, зато се овамо радо враћа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво